Depression, angst og ensomhed er steget under COVID-19 pandemien, viser flere undersøgelser.

En amerikansk undersøgelse sætter tal på udviklingen. Den finder, at 34 % af dem, der lever i fast parforhold og bor sammen med deres partner, har oplevet flere konflikter, som følge af corona.  Relationen mellem konflikter og tab af fysisk og psykisk intimitet er at jo flere konflikter desto mindre intimitet og omvendt jo færre konflikter jo mere intimitet. Under kriser har vi netop brug for hinanden, men det er ikke så let at være intime, når vi er tvunget til at være nær hinanden eller at være nære på afstand.

Læs mer her: https://www.researchgate.net/publication/344118215_Romantic_Relationship_Conflict_Due_to_the_COVID-19_Pandemic_and_Changes_in_Intimate_and_Sexual_Behaviors_in_a_Nationally_Representative_Sample_of_American_Adults

Luetke, M., Hensel, D., Herbenick, D. & Rosenberg, M. (2020) Romantic Relationship Conflict Due to the COVID-19 Pandemic and Changes in Intimate and Sexual Behaviors