Individuel terapi og formål med terapi

Individuel terapi er det samme som psykoterapi. Formålet er at lindre livets uundgåelige øjeblikke. I perioder af et menneskes liv oplever vi alle perioder, der i sit væsen, har karakter af meningsløshed. For  nogen vil samtaleterapi være en hensigtsmæssig måde, at genfinde sig selv og sit livsmod.

Nogle klienter opsøger individuel terapi hos Lyngby Samtaleterapi, fordi de har behov for et fortroligt rum, hvor de kan tale med en professionel terapeut. Det kunne være om mindreværd, en angstoplevelse eller problemer ved at finde sig selv efter en skilsmisse. Andre henvender sig fordi de har behov for en samtale om deres ubehagelige følelse af ikke længere, at kunne finde glæden i hverdagen, i jobbet, parforhold eller blandt venner.

Mange mennesker oplever at de har en hektisk hverdag med mange aftaler og gøremål. Nogle vælger at dulmer sig med alkohol, mad, slik, shopping, arbejde, overdreven motion, surfing/gaming foran computeren eller pengespil. Det primære formål er at undgå at mærke de ubehagelige følelser. Personen har udviklet vaner, der basere sig på selvmedicinering. Hvis man i sin barndom har lært, at det ikke var velkomment at vise følelser er det svært som voksen, at åbne sig og fortælle andre om hvordan man har det.

Udeblivelse af oplevelsen af livskvalitet

Udeblivelse af oplevelsen af livskvalitet og intimitet, kan meget vel hænge sammen med en identitetsproblematik og skam. Skamfølelsen spiller en central rolle i forbindelse med mange former for psykiske problemer. Depression, angst, spiseforstyrrelser, misbrugsproblematik eller problemer med selvfølelsen kan skyldes en skamproblematik og tilbageholdelse af vanskelige følelser.

Et tilknytningsmæssigt tema kunne være undertrykkelse af svære følelser, sorgen over tabet af et familiemedlem eller vreden og frygten for at miste sit job/kæreste mm. Følelser kan opleves hensigtsmæssige og tilpasset situationen eller problematiske og utilpasset. Svære følelser vil opleves som ubehagelige, men ofte nødvendige for at sætte grænser og blive forstået og respekteret af andre.

Mine klienter befinder sig vidt forskellige steder i livet. Alle har brug for hjælp til at komme videre og et trygt sted at gå hen, hvor de kan være sig selv, og udtrykke deres tanker og følelser. Tilbagevende tanker og følelser forandrer sig sjældent uden psykoterapi. Psykoterapeuten, som du finder hos Lyngby Samtaleterapi, er trænet i at skabe en vækstorienteret proces.

Hvis du oplever, at være et sted i dit liv hvor overstående giver mening og vil bruge tid på, at forstå og skabe forandring, så kontakt Lyngby Samtaleterapi.

Psykoterapi foregår oftest individuelt, men mange psykoterapeuter hjælper også par og i grupper.

Lyngby Samtaleterapi tilbyder også parterapi.

Få information om metode og behandlingsområder

Klinisk psykoterapi dækker over forskellige metoder og behandlingsområder. Læs mere om mine kompetenceområder under menupunktet – værd at vide – behandlingsområder og metoder.

Det er fælles for al psykoterapi, er at den ved hjælp af samtaler fokuserer på først at identificere og derefter at ændre de dynamikker, mønstre og mekanismer, der ligger bag symptomerne.

Med andre ord handler psykoterapi om, at støtte og hjælpe mennesker med at få indsigt i og forstå deres psykiske problemer for derefter, at give dem de værktøjer de har brug for.

For nogle går den proces hurtigere end for andre, og behandlingens længde afhænger altid af det enkelte menneske. For nogle er et par møder med en psykoterapeut nok, andre har behov for et længere forløb.

Lyngby Samtaleterapi, Lyngby Rosenvænge 31, 1. th., 2800 Kongens Lyngby, Telefon +45 91 92 29 83