Som en del af primaterne, er mennesket suverænt, den der er mest sammen med vores afkom. Chimpanse-hunner er meget promiskuøse, så hannerne kan aldrig være sikre på, hvem der er faderen til ungen. Derfor er de sjældent særligt investerede, og mindre investerende end menneskefædre da deres unger ikke er ligeså hjælpeløse som børn er, når de bliver født.

Hvorfor bliver mor hyppigere ved sine børn end faderen, og hvorfor forlader far oftere hans børn er for de fleste en gåde, men måske er forklaringen mere simpel end du umiddelbart går rundt og tror. Artiklen kigger tilbage på vores forfædre og de skiftende samfundsstrukturer og normer som de fleste forældre tilpasser og indretter deres livsmønstre, adfærd og liv efter.

Læs mere her:

https://www.dr.dk/nyheder/viden/kroppen/usikre-og-ulykkelige-derfor-forlader-faedre-deres-boern