Gruppeterapi og fællesskabsfølelse

Gruppeterapi gør brug af den værdi, det skaber at være en del af et fællesskab. Med 3-5 andre personer, der åbent og ærligt fortæller om deres problemer og bekymringer, skabes der et rum for fortrolighed af terapeutisk værdi.

Gruppen mødes 2-4 gange pr. måned, og et gruppemøde tager fra 2½ til 3 timer.

Gruppens medlemmer deler deres følelser, tanker og oplevelser. At mærke, være med og udtrykke følelser og betydningsfulde oplevelser er hjælpsomt og med til, at klienten får det bedre.

Det er i samspillet med andre mennesker, at vores individuelle grundproblematikker træder tydeligst frem.

I gruppeterapi kan der være tale om et forløb, hvor deltagerne skiftes til at fortælle om deres bekymringer mens de andre lytter. Det kan også være et mere styret kognitivt forløb.

I første procesforløb kan der vise sig et fælles tema, som gruppen arbejder mere tematisk med. Eksempler på temaer kunne være skam, ensomhed og vrede.

Temaer kunne også være oplevelsen af, at være ved at gå ned med stress, manglende selvrespekt, svært ved at sætte grænser, tilbagevende kæresteproblemer eller noget helt andet, der gør dit liv svært.

Nyt gruppetema for efteråret 2019 er åbent for tilmelding.

Læse mere om individuelterapi og parterapi.

Nye måder at opleve verdenen

I Lyngby Samtaleterapi hjælper jeg dig med at udvikle nye måder, at se verden på så du bliver mere tilfreds med dit liv og dig selv.

Som psykoterapeut er det min opgave, at sikre et trygt og tillidsbaseret gruppemiljø. Det sikre blandt ved at gruppeprocessen fokuseres mod de behov og mål, som hver enkelt af deltagerne har sat sig.

Trivsel og lykke er en individuel tilstand. Det er kun det enkelte individ der kan sætte følelsesord på denne særlige tilstand og mærke de betydningsfulde øjeblikke  hvor disse fænomener opstår.

Lyngby Samtaleterapi, Lyngby Rosenvænge 31, 1. th., 2800 Kongens Lyngby, Telefon +45 91 92 29 83